Minun nuoruudessa pajunkissat ilmestyivät ihan oikeasti pääsiäisen tienoissa. Muistan kuinka joskus oli oikein ihmeellistä kun ne tulivat pajuihin jo pari viikkoa ennen pääsiäistä. Oltiin tänään auringon houkuttamina kävelyllä, ja mitä löytyikään:

1182723.jpg

Tuli samalla kuvailtua myös puutarhassa hiukan.

Tässä ne mainitsemani syyskylvöt:

1182745.jpg

1182743.jpg

Kylvin simenet hiekan ja turpeen seokseen vanhaan ikkunankarmiin, (joita on ryytimaalla yhteensä neljä). Merkkitikkuina käytin grillitikkuja ja maalarinteippiä. Vaikuttais että teksti pysyy hyvin noissa teippiläpysköissä vaikka satais kovastikin.

Tässä peltopläntti johon tulee väriteemapuutarha:

1182740.jpg

Pusikon oloinen edessä ja oikealla on tuomipihlaja- aita, joka tulee seinämäksi puutarhaan päin. Vasenta reunaa ja huoneiden väliseiniä tulee aikoinaan kiertämään väriteeman mukaiset pensaat. Ulkopuolella vasemmalla on joutomaata ja takana naapurin pelto. Valkoiset ja punaiset reunapensaat on jo istutettu, etupäässä ruusuja.  Ne ei vielä näy nurmen seasta kun ovat vasta viimesyksynä istutettuja pieniä piiskataimia. Sen lisäksi että pensaat muodostanevat piilossa olevia soppia, niistä on sekin etu, että saan väriteemahuoneisiin suotuisamman pienilmaston kuin muualla tuulisessa puutarhassani.

Suunnilleen kuvassa alhaalla vasemmalla on ensimmäinen portin paikka. sitten huoneet järjestyksessä valkoinen, punainen, nurkassa sininen ja oikealla kulman takana viimeisenä keltainen huone, josta johtaa portti ulos. Joka huoneesta johtaa portti seuraavaan, paljon köynnöksiä, ihania kukkia....

Neljä väriä:

Valkoinen

1048544.jpg

Punainen

1048526.jpg

Sininen

1124073.jpg

Keltainen

1165743.jpg