1977554.jpg

Muutamassa blogissa on pohdittu syitä blogin kirjoittamiselle, alkuperäisen kysymyksen taisi esittää Leijonainen. Muunmuassa Arleena ja Vapulis sanoivat monta asiaa bloggaamisesta niin hienosti, etten taida osata asiaa paremmin enää ilmaista. Laitan kuitenkin muutaman mieleen juolahtavan ajatuksen.

Blogin kirjoittaminen on hauskaa. On mukava kun tietää että voi jakaa jokun kanssa palan elämästään. Kukkakuvia tulee otettua paljon, ja ilman blogia ne jäisivät vain tietokoneen kuvatiedostoihin pyörimään ja unohtumaan. Ja toisaalta, ilman blogia olisi moni ihana hetki puutarhassa jäänyt kuvaamatta; On ihanaa kun saa rynnistää tänne hehkuttamaan ensimmäisiä krookuksen piippoja jotka työntyvät keväisen kalpeasta maasta tai kertoa että se kellokärhö kukkii aina vaan. Mitä muuta puutarhahöperö voi toivoa, kuin että löytää toisia höperöitä jotka ovat samasta asiasta yhtä tohkeissaan?

1977614.jpg

Sanoi kuka tahansa mitä tahansa, blogimaailmassa on ystäviä. Vaikka ketään en ole henkilökohtaisesti tavannut, olen monen blogissa vakituinen vierailija, ja ilahdun aina kun joku ystävistä tulee minun blogiini kylään. Mieltä lämmittävät halki Suomenniemen kulkevat siemenpussukat ja arpajaisvoitot, yhteinen kevään- ja joulun odotus. Blogiyhteisö iloitsee iloitsevien kanssa ja ottaa osaa toisten suruun, hyvästelee haikeasti tauolle jäävät bloggaajat ja toivottaa tervetulleeksi uudet. Tämä kaikki on saanut minut vakuuttumaan että täällä virtuaalimaailmassa on ihan oikeita ihmisiä. Eivät he ole keitä tahansa. Jokaisen heistä tunnistan nimimerkistä tai nimestä kommenttilaatikossa. Kun klikkaan linkkiä tuossa blogini sivussa, tiedän minne ja kenen luo se linkki minut johdattaa. Ilman vuorovaikutusta toisten bloggaajien kanssa olisi blogin pitäminen paljon ankeampaa.

2009720.jpg

Blogin pitämisessä on myös se puoli, että tulee merkittyä muistiin merkittäviä asioita. En ole mikään päiväkirjan pitäjä, mutta blogin pitäminen kynnys on matala, -eikä päiväkirjaan ehkä tulisikaan merkittyä kukkien kukinta- aikoja tai tulppaanien istutuksia. Kun vintiltä löytyy jotakin nostalgista tai metsäretkellä on ihanaa, voi sen tulla kertomaan tänne blogiin. Kokoajan maailman turuilla ja toreilla kulkiessa tulee mieleen pieniä asioita joita voisi jakaa täällä, kertoa että minulle on tästä iloa, minä löysin kaunista tänään.

2009736.jpg

Olen kohta pitänyt blogia vuoden verran. Sen kunniaksi on aika järjestää arvonta. Arvontapäivä olkoon marraskuun ensimmäinen päivä. Jättämällä puumerkkisi tämän postauksen kommenttilootaan olet mukana arvonnassa. Keksin jotakin kivaa arpajaisvoitoksi.

Voikaa hyvin!