Meitä on vihdoin hemmoteltu oikein kunnon talvikelillä ja oikein pitemmän aikaa. Ihanaa kun on kunnolla lunta! Olen lähes päivittäin käynyt Fiina- koiran kanssa peltokävelyllä. Minä saan hyvän treenin kun pitää nostaa polvia korkealle hangessa, ja Fiinalle riittää riemua kun se etsii myyriä. Kovan pakkasjakson jälkeen eläviä myyriä ei juurikaan löydy, suurin osa sen löytämistä on jäätyneitä. Niitä löytyy sitten sitäkin enemmän. Sama löytämisen riemu ja hännän heilutus seuraa kuolleidenkin myyrien löytämistä, Sinänsä positiivista, jos ajattelee puutarhanhoidon kannalta, että myyrät ovat pakkasten ansiosta vähentyneet merkittävästi. Fiinan ruokavalioon on näinä aikoina tavallisen koiranmuonan lisäksi kuuluneet pakastetut peltomyyrät. Se nimittäin popsii niitä kuin suurtakin herkkua. En ole estellyt, kun se vaikuttaa olevan tuon alkukantaisen koiran hyvinvoinnin salaisuus. Se on oikein hyvässä kunnossa ja turkki on komea ja tuuhea. Täytyy vain muistaa antaa matokuuri säännöllisesti. Hyvää ruokahalua vain! 

Teille joita kiinnostaa, Fiina on sekarotuinen perusrotujen risteytys. Emo on suomen lapinkoira, ja isä todennäköisesti hirvikoiran ja beaglen risteytys. Isän puolelta siis tulee metsästysvietti, emän puolelta herttainen pystykorvan laumasta huolehtiva luonne.

Jokin aika sitten Inkivääri ja Irina K. haastoivat minut kertomaan itsestäni kuusi sattumanvaraista asiaa. Kiitos haasteesta! tämä on tainnut olla jo niin monessa blogissa, etten tällä kertaa haasta ketään. Jos kuitenkin tunnet kutsumusta vastata tähän, eikä sinua ole vielä haastettu, niin ole hyvä, tästä voit ottaa haasteen mukaasi. :)

Tässä vastaukseni tutustumisleikkiin, tämä olikin yllättävän vaikeaa:

1. En juurikaan käytä mustia vaatteita. Minulta menee naamasta väri. saa koskee vaaleanruskeita ja hennon vaalean sinisiä ja - punaisia vaatteita. Vaatekaapistani sen sijaan löytyy paljon punaisen, sinisen ja vihreän maanläheisiä sävyjä.

2. Olen vilukissa. Hyvin harvoin minulla on liian kuuma talvella. jalkani palelevat yhtenään, ja siksi käytänkin säärystimiä yötä päivää talviaikaan. Välihousut puen pitkien housujen alle jo syyskuussa ja luovun niistä vasta toukokuussa.

3. Edellisestä huolimatta, en ole oikein helteenkään ystävä. +25 on sopiva, sitten alkaa olla melkein liian kuuma auringossa. En siis ole mikään aurinkorannalla makoilija tyyppi. Hellepäivinä parasta on lempeät illat. ja viileä nurmikko. ja jäätelö.

4.  Kuljetan omia tyynyjäni mukana kyläpaikkoihin joissa yövyn. Yö saattaa mennä kokonaan pilalle, jos tyyny on vääränlainen. Olen huono nukkumaan, ja olen oppinut antamaan itselleni luvan tehdä kaikkeni, jotta yöunet eivät epäonnistu.

5. Lempikirjoja lapsena olivat  L.M. Montgomeryn Anna-kirjat. haaveilen että joskus lukisin nuo kirjat vielä uudelleen. lapsena luin ne varmaankin kymmenen kertaa.

6. Ravintolassa tilaan melkein aina naudanlihapihvin ja lohkoperunoita. Aina päätän, että voisin tilata jotakin muutakin vaihteeksi, mutta käymme niin harvoin ulkona syömässä, etten voi vastustaa hyvää pihviä ja ihanaa kastiketta, kun niihin tarjoutuu tilaisuus. Arvostan kokkien ammatitaitoa pihvien teossa, enkä edes yritä tehdä vastaavia itse, vaikka saattaisin osatakin.

Tässä haasteen säännöt:

1. Link to the person who tagged you. / Linkitä henkilö joka haastoi sinut.
2. Post the rules on your blog. / Kirjoita säännöt blogiisi.
3. Write six random things about yourself. / Kirjoita kuusi sattumanvaraista asiaa itsestäsi.
4. Tag six people at the end of your post and link to them. / Haasta kuusi henkilöä postauksesi lopussa ja linkitä heidät.
5. Let each person know they have been tagged and leave a comment on their blog. / Kerro kaikille haastamillesi henkilöille haasteesta ja jätä heille viesti heidän blogeihinsa.
6. Let the tagger know when your entry is up. / Ilmoita haastajallesi, kun olet vastannut haasteeseen.