Perheemme perinteisinpiä joulukoristeita ovat itse askarrellut joulukuusenkaramellit. Näitä on askarrellut ainakin jo mummoni isän isoäiti. Tuolloin täytteenä oli itse tehdyt kinuskikarkit, nykyisin ostamme namit kaupasta. Lapsuudesta muistan, kuinka isovanhemmat tulivat meille joulun alla, ja mummon kanssa askarreltiin kuusenkarkkeja. Silloin oli lupa hiukan syödä karkkeja, vaikka ei ollut namipäivä.

Joka vuosi tehdään uusia kuusenkarkkeja, vaikka vanhatkin ovat vielä yleensä ihan hyviä. Tosin, ne monesti ovat tyhjiä, koska asiaan tavallaan kuuluu, että kuusen karkit "tyhjennetään" salaa niin ettei itse koristeen ulkonäkö kärsi. Karkit siis pitää rullata silkkipaperin sisään niin että ne ovat sieltä otettavissa, mutta riittävän napakasti että ne pysyvät paikoillaan kun karkki roikkuu joulukuusessa.

Viikonloppuna hankimme pikkupuutarhurin kanssa tykötarpeet ja ryhdyimme työhön.

Tarvitaan siis valkoista, sinistä, punaista ja vihreää (tai ihan mitä väriä tahansa, mistä pitää) silkkipaperia. Jokaiseen karkkiin tulee valkoinen ja jonkun muun värinen paperin pala, joka on suikaloitu molemmista päistä. Sitten tarvitaan nauhaa, liimaa, lahjapaperia ja jouluisia kiiltokuvia tai tarroja sekä tietysti paperipäällysteisiä karkkeja. Tytär valitsi tonttukarkkeja. Yleensä ollaan laitettu enkelikiiltokuvia, mutta ne olivat paikallisesta kaupasta loppu, joten laitettiin sitten joulutarroja.

2150001.jpg

Karkki rullataan silkkipaperien sisään. Värillinen paperi (tytär tahtoi vihreää) tulee alimmaiseksi, jolloin se tulee näkyviin.

2150004.jpg

Sitten kiinnitetään nauha ja pala lahjapaperia vyötteeksi, ja tarra...

2150005.jpg

Vielä kiharrus veitsellä ja tämmöisiä niistä sitten tuli tänä vuonna!

2150006.jpg