Elämä on välillä yhtä häkkelpyörää ja pää kolmantena jalkana juoksemista. Puutarhassa ja luonnossa kukkii monta ihanuutta. Kiireestä välittämättä. Se paluttaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Ei ole hyvä ihmisen kiireellä itseään pilata, muuten unohtuu monta ihanaa ja taianomaista hetkeä. On vihellettävä tauko, istuttava kivelle ja pysähdyttävä huomaamaan kesän ihanuus.

Ihanat rakkaat räikeät pirteät idänunikot hehkuvat etupihan pyöreässä kivipenkissä. Tällä hetkellä kaikki muu jää kakkoseksi. Erinomainen yksilöroolisuoritus!

1677485.jpg

1677501.jpg

1676583.jpg

Ehkäpä kuitenkin tuo vanha pionirouva pärjää idänunikolle. Onnekseni ne ovat eri penkissä ja kukkivat hiukan eri aikaan, muuten saattaisi tulla riita. Se ei muuten olekaan juhannuspioni, kuten luulin. Sain juuri Rea Peltolalta varmistuksen, että se on paeonia x festiva ´Rosea Plena´, siis joku hieno vanha tarhapioni. Kiitos Rea!

1677505.jpg

Sivuroolia etupihan penkeissä esittävät

keltapäivänlilja talon vanhaa kantaa:

1677502.jpg

sekä taatankurjenmiekka. En ole oikein varma, onko se edes hieno, mutta minulle se on yhtä kaikki arvokas, koska se on ollut täällä ennen minua. Sitäpaitsi tietääkseni taatankurjenmiekasta on aikoinaan jalostettu muut hienommat saksankurjenmiekat. Ainakin voi hyvällä syyllä sanoa, ettei tämän kukan luojalta ole mielikuvitusta puuttunut!

1677503.jpg

Kivikkopenkin miniatyyripuutarhassa kukkivat kiven kainalossa:

Ketoneilikka. Koitan saada kuvattua vielä lähempää ensikerraksi. Nimittäin haluan saada vangituksi sen koko hienouden; kukan keskellä olevat heteet ovat kirkkaan siniset.

1677490.jpg

isorikko:

1677493.jpg

keltamaksaruoho:

1677492.jpg

pikkutervakko ja ketohärkki:

1677495.jpg

 

Sitten hiukan siitä, mitä on tulossa seuraavissa postauksissa. Pääsin kuvausretkelle naapuriin Ruususeuran puheenjohtajan puutarhaan. Siellä oli kukassa parhaillaan rapiat viisikymmentä erilaista omajuurista pensasruusua, ja ainakin yhtä monessa oli nuppuja tulossa. Mikä paratiisi!

Tässä esimakua tulevasta,  siementaimi ja uusi lajike, "Paapeli" :

1677486.jpg 

Jos ette malta odottaa, niin voitte käväistä katsomassa hänen ruuusujaan täällä. Sitten ajatuksissa on tehdä kierros tontilla ja kuvata kaikki luonnokukat.

Mahtavaa torstaita!