1317703.jpg

Kaikki kukkakuvat näyttävät niin suloisilta näin helmikuussa. Vihreää rehevää on ikävä. Jopa rikkaruohoille antaa anteeksi niiden olemassaolon. Aika kultaa muistot. (Vaikka toki valokuvatkin näyttäisivät paremmilta jos rikat olisi ensi tullut kitkettyä kuvauskohteen ympäriltä.) 

Flunssa pakotti huilaamaan, joten sukelsin Sateenvarjojalavan kätköihin  sekä lueskelin Monet: n puutarhassa- kirjaa ja aloin haaveilla unikoista jotka kukkisivat joka puolella puutarhassani. Unikon siemeniä on hankittuna melkoinen määrä, keväällä täytyy vain saada toimeksi ja laittaa ne maahan. Monivuotisia unikoita olen kylvänyt jo syksyllä, kun kuulin että ne hyötyisivät kylmäkäsittelystä. Toisaalta, ovatpahan kylvettyinä eivätkä vie aikaa ja tilaa kevätkylvöiltä, vaikka eivät kylmäkäsittelyä tarvitsisikaan. Tuskin siitä haittaakaan on...

1228424.jpg

Silkkiunikot on ihania. Nimi on hyvin keksitty, terälehdet ovat kuin silkkiä.

Nyt harmittaa, etten ole tullut ottaneeksi kuvaa upeista idänunikoistani. Niiden lyhyt ja kiihkeä kukinta on yksi kesän kohokohdista.

1048501.jpg

Kun kerran kylvää kaliforniantuliunikoita puutarhaan, niitä löytyy sieltä sen jälkeen joka vuosi. Ne ovat omiaan laihassa ja paahteisessa penkissä, jossa niiden värit hehkuvat auringossa. Ne ovat yksivuotisia, mutta kylväytyvät helposti itsekseen. Ne kuuluvat kai hieman eri sukuun kun muut unikot. Kuvan siemensekoituksessa oli alun perin punertavia ja vaaleankeltaisiakin unikoita, sekä lähes valkoisia, mutta ilmeisesti tämä kellanoranssi pärjää parhaiten. Tai sitten tytär on kerännyt kaikki muun väriset kukkakimppuihinsa.

1168723.jpg

Kaliforniantuliunikoiden seurana on myös monivuotisia siperianunikoita. Näitä olen kylvänyt lisää viimesyksynä. Pärjää lähestulkoon pelkässä sorassa, eikä hentokasvuisena varmasti pärjäisikään rehevän maan perennoille. Upeita, eikö?