Tulppaanien into kukkia pakkasesta huolimatta tekee nöyräksi. Vaikka viime viikolla oli monena yönä lämpötila laskenut reilusti pakkasen puolelle, niin tulppaanit ne vaan kukkivat edelleen, kuin mitään kummallista ei olisi tapahtunut. Kylmästä säästä on itseasiassa etua tulppaanien kannalta, ne kestävät pidempään kuin jos olisi lämmin ilma.

Kyllä ne on kauniita:

1568953.jpg

1568972.jpg

1568983.jpg

1568993.jpg

Päivällä ne palaavat jälleen entiselleen. Olen erittäin tyytyväinen viimesyksyn tulppaanihankintoihini, varsinkin pionipenkin osalta. (kyllä ne keltaisetkin sinne sekaan sopivat)

1569047.jpg

Uusia tulppaanin nuppuja nousee maasta kaikenaikaa. Mitähän ihmettä ne mahtavat olla. Hauska nähdä!

 

Kivipenkissä runoilijanarsissien vierellä nostavat nuppujaan keltaiset ja valkoiset lijakukkaiset tulppaanit:

1569023.jpg

Näitä suosittelen varauksetta kaikille: Ne eivät kaipaa niin suurta huolenpitoa kuin muut tulppaanit, ja silti ne kukkivat taantumatta joka kevät. Olen muistaakseni ainoastaan nyppinyt kuihtuneet kukat pois, muuten en ole tehnyt niille yhtikäs mitään. Muut tulppaanit tuntuvat vaativan kuihtuneiden poiston lisäksi äärimmäisen perusteellista lannoitusta, eikä ne sittenkään aina jaksa nousta seuraavana vuonna yhtä komeiksi vaan vaatisivat jakamista, jota harvoin viitsii/ on aikaa tehdä. Mutta sittenpähän on hauskaa, kun saa ostaa uusia ihanuuksia!;)

Tässä vielä kevätvuohenjuuri:

1569033.jpg

(Meillä on vaikea kuvata etupihalla kukkia niin että taivas on taustalla, kun ilmatilan täyttää kauhea määrä sähköpiuhoja merkkinä entisaikojen mainiosta sähkösuunnittelusta. Olemme remontin myötä saaneet muutaman piuhan maan alle tai muuten pois käytöstä, mutta silti niitä on niin paljon, että joutuvat usein kuvatuksi...)