Nyt on niin, että kun minulle on jostain kummallisesta syystä (Sikiääkö niitä itsestään?! Kuin kirvoja?!) ilmaantunut suuri joukko erilaisia kesäkukkien siemeniä (yrteistä ja perennoista sitten joku toinen kerta), niin aloin pohtimaan että ehkä olisi niitä syytä kylvääkin välillä.

1181009.jpg

Aloin funteerata tuota väriteemapuutarhan perustamista, ja hoksasin erään seikan: Jos ja kun meidän on tarkoitus tilata suuri määrä multaa ensikeväänä, niin eikös ole silloin järkevää, että kaikkiin väriteemahuoneisiin tehdään kasvualustatyöt samantien, kun sitä multaa olisi tarjolla? Alun perin oli siis tarkoitus että tekisin vain valkoiseen huoneeseen pohjatyöt. -Tyhmäähän se olisi monena vuonna puleerata uuden pienen multakuormallisen kanssa.

No. Kun minulla nyt on niitä siemeniä muidenkin värisistä kukista kuin vain valkoisista, niin ajattelin, että voisi olla mukavan näköistä jos muihin huoneisiin jo kylväisi väriteeman mukaisia kesäkukkia. Niin ei ainakaan rikkaruohot pääsisi temmeltämään. Samalla voisin perustaa jokaiseen huoneeseen pienen lastentarhan perennan aluille jos kylvökseni itävät.

Punaiseen huoneeseen voisin laittaa kosmoskukkia, punaisia auringonkukkia ja unikoita. Unikot kyllä siementävät, mutta se ei oikeastaa haittaa yhtään, sehän on vain hauskaa....

1048513.jpg

Siniseen huoneeseen voisin kylvää viherlannoitukseksi hunajakukkaa sekä lisäksi tietysti kuitupellavaa ja ruiskukkaa.

Keltaiseen huoneeseen auringonkukkia tottakai, ja tuliunikoita ja kehäkukkia.

Ajatelkaa: Monta ihanaa kukkahuonetta täynnänsä kukkasia kimppuihin...ajatuksissa ainakin tuntuu hienolta!

Valkoista huonetta alan sitten kasvittamaan perusteellisemmin. Alppiruusuja ja pilvikirsikka ja pioneita ja muita perennoja, sipulikukkia...Myöskin muutamia kylvökukkia, kuten valkoisia pioniunikoita sekä valkoisia ruiskukkia. Perennat on suurimmaksi osaksi tulossa omista siemenkasvatuksista, pioneita ja kuunliljoja lukuunottamatta.

Katsotaan kuinka monen vuoden projekti tästä nyt sitten tulee...

1182740.jpg

 Lisäsin uuden luukun keväänodotuskalenteriin!