..."kiire on ja täytyy ulos ehtiä..." runoillee Uppo- Nalle.

1525940.jpg

Kyllä se vaan niin on että nyt ei malttaisi olla pihalta poissa. Ihan kuin olisi uhka jäädä jostain suuresta paitsi. Niin se tuntuu olevan täällä blogimaailmassakin; kaikki pihailevat kovalla innolla ja päivityksiin tulee pidempiä taukoja. -Niin sen pitää ollakin, kevät on vain kerran vuodessa!

1525918.jpg

vaahtera

1525925.jpg

Rautatienomenapuussa on paljon nuppuja. Viimevuonna se kukki toukokuun viimeisenä päivänä, saa nähdä ehtiikö tänä vuonna aiemmin kukkaan.

----------------

Pionipenkki, joka sijaitsee suoraan talon rappusia vastapäätä, kaunistuu ja rehevöityy päivä päivältä enemmän.

1525990.jpg

Ihan pian kukkii jalokiurunkannus:1525949.jpg

Valkea narsissi on nyt parhaimmillaan:

1525963.jpg

Tämän yhdistelmän kukintaa odotan:

1526010.jpg

lemmikki ja tulppaani

1525995.jpg

Kun vain muistaisi että minkä värisiä tulppaaneja tuli istutettua. Joka vuosi niitä olen laittanut, ja koskaan en muista minkä värisiä missäkin on, koska sipulit menevät sekaisin istutusvaiheessa, osin tarkoituksellakin. Mutta siinä kyllä olisi petraamista että laittaisi johonkin ylös mitä lajikkeita on tullut hankittua... Muistaakseni pionipenkki sai syliinsä valkoisia ja vaaleanpunaisia tulppaaneja. Pian se nähdään.

Pionit ovat nimikkopenkissään hyvällä alulla:

1525952.jpg

juhannuspioni

1525971.jpg

kaukasuksen pioni

1525980.jpg

Tästä en ole varma. Sain sen vaihdossa Rea Peltolan "Puutarha metsänreunassa"- yrityksestä kun lähetin omaa juhannuspioniani sinne. Sen nimi oli vain sähköpostissa, joka sittemmin meni epäkuntoon. Laitan kuvan sitten kun ja jos se tänä kesänä jo kukkisi, muistan vain että se on vaaleanpunainen, kerrottu, tuoksuva ja joku "lady" tai "madame". Sanokoon "Hep!"  se, joka tunnistaa tämän.

Pihatien toisella puolella mukulaleinikin tällä hetkellä valtaamassa "kivipenkissä" availee lehtiää kuolanpioni:

1526005.jpg

--------

Ne puutarhamessuilta hankkimani pionit jotka löysin pionienkodin osastolta, olivat "Festiva maxima" ja "Jan van Leeuwen" (sanokaa jos olen kirjoittanut nimet väärin niin korjaan). Ne tulevat valkoiseen puutarhahuoneeseen, vielä olisi hankintalistalla joku putaanvalkoinen kerrottu pioni...

----------

1526018.jpg

Sitten itämisuutisia:

Helmikuun kylvöistä vaaleanpunaiset ritarinkannukset ovat selvinneet kylmäkäsittelystä ja itäneet! Samoin oli tapahtunut myös kivikkosuopayrtille.

Viimesyksynä kylvämistäni siemenistä ovat itäneet harjaneilikat (näistä en ole yllättynyt), akileijat, orvokit, punaiset ritarinkannukset, viinikärhö, ja punahattu, lähipäivinä odotellaan lisää itäviä.

Tarkoitan siis tätä kylvöstä:

1182745.jpg

Mukavata sunnuntaiehtoota kaikille!