1557007.jpg

Quu toivoi että kertoisin tulppaaneistani, ja niistä lajikkeista joita haluaisin kaikille suositella. Sillä välin kun sain vuodatusken kuvagallerian toimimaan ja ehdin tuota tulppaaniasiaa pohtimaan, on ainakin meillä maa peittynyt lumeen, mutta luulen, että vielä saattaisi tulppaanien istuttaminen onnistua, jos maa on vain ihan pinnasta jäässä. Itse suunnittelin, että jos maa on liian jäinen, voisin kokeilla tulppaaneiden istutusta pakkasen kestäviin ruukkuihin. Uskoisin että ne nousevat sieltä ihan yhtä varmasti kuin maastakin kevään tullen, ja lisäksi siinä olisi ainakin se hyvä puoli, että sipulit olisivat myyriltä paremmassa suojassa. Ihmisellä pitää olla puutarhassaan jotakin niinkin turhanaikaista kuin tulppaaneita, -eikös? Ja nyt on juuri oikea aika muistella kevättä.

1613875.jpg

Ihan alkuun minun on myönnettävä, että en ole ihan täysin varma kaikista lajikkeista, ja monia tulppaaneitahan saatetaan myydäkin väärällä kauppanimellä, mutta jonkinlainen käsitys minulla on.

Suosikkini oli ehkä hiukan yllättäenkin violetti tulppaani. Aikaisemmin en ole ollut mikään tummien tulppaanien ihailija, mutta tämä säväytti. Se ei ole liian tumma, ja se sopi mielestäni todella kauniisti yhteen vaaleanpunaisten ja valkoisten tulppaanien kanssa. Sekoitin tarkoituksella kaikkia näitä värejä sekaisin. Kaikki värit olivat Triumph- tulppaaneita, näin sain aikaan suunnilleen yhtäaikaisen kukinnan. Yksistään se saattaisikin olla liian synkkä.

Se lienee lajike `Negrita`.

1586016.jpg

Tuon tumman kaverina olivat

vaaleanpunaiset ja valkoiset Triumph- tulppaanit

1572709.jpg

1554219.jpg

Niin kauniita ne olivat...

1568953.jpg

Toisessa penkissä minulla oli ihan niitä tavallisia keltaisia Apledoorn- tulppaaneja Niiden seassa oli joita kuita punaisia erikoisempia, ne olivat joku sekoituspussi, en tiedä lajikkeita, mutta kuaniita yhtäkaikki.

1554165.jpg

1572714.jpg

1572715.jpg

Sitten oli nämä ihanat Triumphator- liljakukkaiset tulppaanit. Näitä pitää olla kaikilla. Ne on helpompia kuin muut, niitä ei tarvitse niin mahdottomasti lannoittaa, ja silti ne tulevat taantumatta joka vuosi. Nypin ainoastaan kuihtuneet kukat pois. ne kukkivat hiukan myöhemmin kuin tavalliset tulppaanit, toukokuun lopulla.

1594096.jpg

1594072.jpg

1594161.jpg

Ja nyt sitten sipulikauppaan tai vaikka hangille pulkkailemaan! (kuva viimevuodelta)

1100432.jpg